HTML

Lakásfelújítás ezerrel!

Friss topikok

  • dim: Én itt vásároltam nagyon szép PVC anyagokat: www.textilpont.hu/viaszosvaszon (2019.10.09. 02:10) Linóleum
  • balintj: életszerű és tanulságos a sztori. (2016.10.16. 03:45) A villanyszerelés
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:29) A nagy kertrendezés projekt
  • Kisstigris: @Mekkmester6: Nekünk nincs bent puffer tartály, nem szántuk rá a pénzt még arra sem. Ha befűtök a ... (2012.11.12. 15:48) Finishben a fűtés
  • mekeke: Huhh, van még valakinek ALEKO pick-upja??? Nekem volt. Kemény jószág, motor-váltó még garázsban fi... (2012.03.29. 20:05) Oh, azok a hétvégi shoppingolások :-)

A hétvégi jómunkásember kalandjai

2008.11.18. 11:08 Kisstigris

Mivel a hétre már fagyokat jósoltak, kénytelenek voltunk elgondolkozni a kégli ideiglenes "téliesítésén". Úgy értem, hogy valahogy az ajtó helyeket be kellett fedni legalább, hogy ne fagyjanak el a vízcsövek, meg lehessen bent tovább dolgozni.

Hát, ezzel töltöttük a hétvégénket.

Miénk volt a legvidámabb barakk :-) Reggel kimentünk, és elkezdtük törni a fejnünket, hogy hogy is kellene ezt csinálni. Először arra gondoltunk, hogy a megvásárolt mezőgazdasági fóliával, és a tetőből kibontott lécekkel fogjuk megoldani a dolgot, úgy, hogy szögelünk valami keret félét, és rászögeljük a fóliát.

Aztán jött a nagy ötlet, hogy a fenét fogunk ácsolgatni, összeszedtük a hőszigetelő anyag alól maradt nagyméretű raklapokat, és azzal kezdtünk dolgozni. Szöget persze nem vittünk.

Nem baj, feltaláltuk itt is a spanyolviaszt, és az udvaron "éretté vált" lavórban elhelyezett kibontott és összegyűjtött csodás vörösbarna színű szögekkel álltunk neki a feladatnak.

Feladat: 6 db ~ 1,5*2,2 m-es terasz ajtó hely, 2 db bejárati ajtó hely, és egy 2,8*2,2 m-es terasz ajtó hely. Ja, és kipakolni mindent, összeszedni a sittet, és feltakarítani, hogy a fűtésszerelők tudjanak dolgozni.

Szép feladat :-D

Szerencsére a tetőépítő mester megszánt minket egy ipari tűzőgéppel, meg néhány tanáccsal, úgyhogy egész jó tempóban haladtunk - ennek ellenére a teljes hétvégét végigdolgoztuk, és a pakolás egy részével nem is végeztünk.

Azért elégedett vagyok, igen jó csapat voltunk, és végülis a feladatot megoldottuk, mert bár ma már 0 fok alatt volt a hőmérséklet éjjel, de reggel a házban még 9 fokot mutatott a hőmérő. Ráadásul a helyzet még javulni is fog, mert az igen leleményes vízszerelőnk most dolgozik rajta, hogy pár hétre ideiglenesen a bontott radiátorokból egyet-kettőt flexibils csővel visszaköt a kazánra, és így addig is amíg a falfűtést használni nem lehet, lesz fűtésünk a házban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dobbenetesfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr44775115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása