HTML

Lakásfelújítás ezerrel!

Friss topikok

  • dim: Én itt vásároltam nagyon szép PVC anyagokat: www.textilpont.hu/viaszosvaszon (2019.10.09. 02:10) Linóleum
  • balintj: életszerű és tanulságos a sztori. (2016.10.16. 03:45) A villanyszerelés
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:29) A nagy kertrendezés projekt
  • Kisstigris: @Mekkmester6: Nekünk nincs bent puffer tartály, nem szántuk rá a pénzt még arra sem. Ha befűtök a ... (2012.11.12. 15:48) Finishben a fűtés
  • mekeke: Huhh, van még valakinek ALEKO pick-upja??? Nekem volt. Kemény jószág, motor-váltó még garázsban fi... (2012.03.29. 20:05) Oh, azok a hétvégi shoppingolások :-)

Az építkezés (soha) nem ér véget!

2009.05.28. 16:09 Kisstigris

Most már tisztán látom, igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy az első 1-2 hónap mindenképpen a berendezkedéssel fog elmenni.

Abszolut igaz. Majdnem egy hónapunkba telt mire a hálószobánkban összelegóztuk az ágyat, az ikeás gardrób szekrényeket, és nagyjából a helyükre kerültek a dolgok.

A lakás többi részén azonban még mindíg rengeteg doboz, zsák, és mindenféle kiszerelésű elpakolandó holmi vár a sorára.
Ahhoz persze hogy ki tudjunk teljesen pakolni, még rengeteg mindent meg kell csinálni, ezeknek álltunk most neki.

Maradék parkettázás, konyhaszekrények felszerelése, hiányzó küszöbök helyrerakása, stb..

Sokat dolgozunk a kertben is, próbáljuk eltakarítani a romokat, eladni az anyagmaradékokat, elhordatni a konténereket, rendezkedni. Múlt hétvégén segítséget is kaptunk, (Annamara, imádlak érte!) sokat haladtunk, leürült a terasz is.

Sajnos a füvesítés idén valószínűleg kimarad, csak némi kozmetikázás lesz, összegereblyézzük a törmeléket, kicsit trágyázunk, kicsit beszórjuk maggal a felkopaszodott területeket - ennél többre nem futja most, és nem is biztos hogy megéri, amíg nem döntöttük el teljesen hogy mit is szeretnénk, és nem tudjuk megbecsülni, hogy hány év múlva lesz várhatóan lehetőségünk a kültéri és homlokzati munkák elvégzésére.

Azonban ha hiszitek, ha nem, hogy ne legyen hiányérzetünk, újból falazunk :-D

Na nem épületet, ahhoz azért kevesek vagyunk, hanem egyedi tervezésű kerti sütőt építünk, amelynek terveiről és folyamatáról hamarosan beszámolok, ígérem :-)
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dobbenetesfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr421149176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geo38 2010.12.21. 20:52:23

Szia!

Nagyon tetszik a blogod!:) Éppen most tartunk a lakás eladása / felújítandó ház megtalálása szintjén...hát aggódunk. Az ingatlanosokról írt történetek is teljesen életszerűek!:) Én még jól meg is jártam az egyik ingyenesnek hitt hirdetési oldallal...fizethettem 3 hónap múlva...Én is a tulajdonostol.com-on gondolkodom ,akciósan 99.000 ezer most de a rossz tapasztalatok miatt már nem merek semmibe belemenni...
Na majd kialakul.Hogy érzitek magatokat az új házba? Vannak új fotók? Szívesen megnézném!:)

Boldog Karácsonyt!

Kisstigris 2010.12.22. 10:37:15

@geo38:
Szia,

Örülök hogy tetszik a blog, mostanában nem írtam, és így a látogatottság is lezuhant..
Ingatlan eladással kapcsolatban most már nem látom annyira egyértelműen a helyzetet.
Nem tudom hogy mi történt, hogy a tulajdonostol.com-osok hibáztak-e valahol, vagy a piac változott meg ennyire a válsággal, de másfél év hirdetéssel sem tudtuk eladni velük a lakásunkat, volt hogy hónapokig egy telefon sem volt. Kétségbeesésemben egy szimpatikusnak tűnő ingatlanügynökkel szerződtem, aki Otthon Centrumos, ő 5 hónap alatt ugyanazzal az árral hirdetve eladta a lakást.

Erről tervezek írni egy bejegyzést, tartozom vele, azok után hogy annyit szidtam az ingatlanosokat.

Köszönjük, jól érezzük magunkat, most hogy úgy tűnik ki is tudjuk majd fizetni egyre jobban.
Amióta nem blogolok, gyakorlatilag semmit nem csináltunk a házon, ez volt a megegyezés a rokonnal akitől vesszük, hogy nem fektetünk be több pénzt amíg nem látszik hogy fizetni tudunk.
Jövőre szép apránként fogjuk folytatni, és akkor folytatom a blogot is, most így egy év bentlakás után már sokmindent tudok tapasztalati úton is kommentálni az átépítésekről.
Na meg azért azt is meg kell mondjam, hogy másik projektünk volt idén, most már 9 hónapos, és Emíliának hívják :-)))

Nektek is kellemes ünnepeket!

geo38 2010.12.22. 12:00:19

@Kisstigris:
Szia!

Gratulálok a legcsodálatosabb projekthez!:)) Várom a folytatást!:)Ennyi tapasztalat után jó lenne ha írnál arról is, mi az amit másként csinálnál?! Kíváncsi vagyok, sokszor hallottam , hogy az első házat az ellenségének...:)

Remélem nem így alakult!:))

Akkor még 1x Kellemes ünnepeket, így picivel meg még csodálatosabb lesz!:)
süti beállítások módosítása