HTML

Lakásfelújítás ezerrel!

Friss topikok

  • dim: Én itt vásároltam nagyon szép PVC anyagokat: www.textilpont.hu/viaszosvaszon (2019.10.09. 02:10) Linóleum
  • balintj: életszerű és tanulságos a sztori. (2016.10.16. 03:45) A villanyszerelés
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:29) A nagy kertrendezés projekt
  • Kisstigris: @Mekkmester6: Nekünk nincs bent puffer tartály, nem szántuk rá a pénzt még arra sem. Ha befűtök a ... (2012.11.12. 15:48) Finishben a fűtés
  • mekeke: Huhh, van még valakinek ALEKO pick-upja??? Nekem volt. Kemény jószág, motor-váltó még garázsban fi... (2012.03.29. 20:05) Oh, azok a hétvégi shoppingolások :-)

Csempe vásárlás I.

2009.02.19. 13:53 Kisstigris

Sok heti munka után december végére végre készen lett a vakolás.

Nincs mit tenni, ülünk, és várunk, hogy kiszáradjon, legalább valamennyire a ház.

Illetve van mit tenni, nézzünk csempét, vegyük meg gyorsan, és akkor két ünnep között már burkolhatunk is. Nosza.

Karácsony előtt őrült csempe nézésbe kezdtünk. Az ember azt hinné, nem egy bonyolult dolog ez, van egy csomó nagy bolt, ma már iszonyú választék is van, pikk pakk találunk, tudod, ez elmegy vadászni, ez meglövi, ez hazaviszi, ez meg kiburkoltat szépen két ünnep között.

Naív vagy aranyanyám! De tényleg.

Nem akartuk túlbonyolítani, isten ments. Gondoltuk legyünk lojálisak, Zalakerámia lesz oszt kész. Hoppá, de a Zalakerámiások, a legtöbb bolttal egyetemben az ünnepek előtt bezárnak, és csak januárban nyitnak újra.

Ráadásul már tervezést sem vállaltak az ünnepek előtt, erről is lecsúsztunk.

Ez van, nem baj, mindent centire lemértünk, kiválasztottuk a termékcsaládokat amitket szépnek találtunk, amikből dönteni akartunk, és elindultunk a boltba, december 19-én egy szép szombati napon. A jászberényi úti mintaboltot céloztuk meg, gondolván, hogy ha valahol ott van választék.

Odaértünk, nekiálltunk válogatni. Leültünk, megterveztük, hogy hogy tennénk fel a csempét, sűrűn járultunk a pulthoz a dekorok áráról érdeklődni. Számolgattunk vagy -3 órát mire az egyik fürdőre, és előszobára összeált végre a rendelési lista.
Boldog mosollyal a pulthoz járultunk, és átadtuk a listát: ezt kérjük.

Ajaj, mondta az eladó, majd elkezte a készletet ellenőrizni a gépben.
És ekkor kerültem gutaütés közeli állapotba. Nem volt dekor. Nem volt annyi dekor készleten, hogy egy 2x2 m-es fürdőt ki lehessen csempézni. Dekor csak rendelésre, 3 hét.
És végignézték, ahogy 3 órát számolgatunk. Beszarás.

Olyan dühös és elkeseredett voltam, hogy csillagokat láttam.
Később jött a nagy ötlet, beugrottunk még a Soroksári úton lévő Zalakerámia boltba, hátha ott van készlet.
De ott sem volt. Ott sokkal kedvesebben voltak, láthatóan tényleg nagyon akartak segíteni rajtunk, meg is próbálták megnézni a számítógépes rendszerben, hogy országos szinten hol kaphatnánk meg a dekorokat. És itt jön az őrület. Sehol. Egyetlen egy magyarországi Zalakerámia márkabolt sem volt, ahol a traventino termékcsalád dekorjaiból lett volna elegendő mennyiség. És ismétlem, nem több száz dekorról beszélünk, hanem olyan 20-40 db-os nagyságrendről.

Olyan mérges lettem, hogy eldöntöttem, hogy most már biztosan NEM Zalakerámiát fogunk venni. Punktum.

Végigjártunk egy rakás boltot még karácsony előtt, meg két ünnep között, de reménytelen volt. Az év vége, a leltárok miatt mindenütt lefogyasztották a készleteket, és a dekorok egyébként is általában csak rendelésre voltak, mivel ezek ugye elég drágák.

Kaptunk mindenféle ötleteket is, az egyik boltban pl. egy eladó teljes lelkesedéssel próbált meggyőzni minket, hogy vegyük meg a csempét, burkoltassunk ki, hagyjuk ki a dekor helyét, és majd később betesszük.. abszurd..

Végül letettünk a dologról, és úgy döntöttünk, hogy januárban újra próbálkozunk, méghozzá az egyik barátunkhoz megyünk egyenesen, akinek mellesleg fürdőszoba/csempe szaküzlete van (ők nagyon hamar bezártak karácsony előtt, akkor nem tudtak segíteni, mi pedig gyorsan akartunk vásárolni, ezért nem gondolkoztunk ebben).

Nagyon fáradtak voltunk, és kezdtünk komolyan belegárgyulni az építkezésbe, ráadásul a költözés ezzel hogy nem kaptunk csempét már biztosan minimum egy hónapot csúszik.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dobbenetesfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr73952759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása