HTML

Lakásfelújítás ezerrel!

Friss topikok

  • dim: Én itt vásároltam nagyon szép PVC anyagokat: www.textilpont.hu/viaszosvaszon (2019.10.09. 02:10) Linóleum
  • balintj: életszerű és tanulságos a sztori. (2016.10.16. 03:45) A villanyszerelés
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:29) A nagy kertrendezés projekt
  • Kisstigris: @Mekkmester6: Nekünk nincs bent puffer tartály, nem szántuk rá a pénzt még arra sem. Ha befűtök a ... (2012.11.12. 15:48) Finishben a fűtés
  • mekeke: Huhh, van még valakinek ALEKO pick-upja??? Nekem volt. Kemény jószág, motor-váltó még garázsban fi... (2012.03.29. 20:05) Oh, azok a hétvégi shoppingolások :-)

A gépészet

2008.11.13. 17:31 Kisstigris

Eddig nem sok szó esett a gépészetről. Elég baj az.

Ez gyakorlatilag tervezés szinten is így volt, ami be kell látnom nem volt túl okos dolog.

Valahogy úgy voltam vele, hogy mivel kiszámíthatatlan hogy mikor jutunk olyan fázisba hogy jöhetnek a gépészek, úgy gondoltam nagyon ráérek még ezzel foglalkozni. Volt egy nagyjábóli elképzelésünk, hogy mi legyen, aztán majd lesz valahogy. Illetve a fűtés volt egyedül, aminek komolyabban utánamentünk, és konkrét elképzelésünk volt arról, hogy mit kellene csináltatni.

A villanyszerelés.

Az első olyan mesterember aki problémás volt az építkezés során. Nem nagyon, épp csak annyira, hogy feltűnő legyen a többi igen felkészült, és megbízható szakember között.

Olcsón vállalta, fiatal, rugalmasnak tűnt, úgy tűnt jó választás. Fix összegben állapodtunk meg, úgy hogy ezért megcsinálja a házban az áramot, a kábeltv-t, telefont, internetet, és a riasztóhoz is a huzalozást.

Az első probléma az volt, hogy bár megígérte, hogy lerajzolja amiben megállapodtunk, én nem követeltem meg keményen, hogy tényleg meg is tegye, és elhozza a rajzot. Ebből adódóan folyamatosan probléma volt, hogy mit is kértünk, hogy is legyen.
Ez nagyon so elpocsékolt idő és energia.

A másik probléma, hogy bizonyos dolgokban előre meg kellett volna egyeznünk, ki kellett volna faggatnunk, hogy mit, hogyan akar megvalósítani, pl. csillagpontosan köti-e a TV-t, milyen utp kábelt akar használni, hogy köti azt, milyen csövet használ.. Ezzel is elég sok bosszúságot elkerülhettünk volna.

A harmadik hiba az volt, hogy túl korán hívtuk, még nem volt tető. Jött egy eső, kiakadt, és levonult, azzal, hogy majd amikor tető lesz, akkor hívjuk vissza, mert ő már egy hétvége alatt befejezi az egészet. Hát visszahívtuk, de a befejezés egyre messzebb van, ami csak azért nagy gond, mert jönnének a fűtésszerelők, és addigra kész kell lennie..

 

Víz és gázszerelés

Nnna, ez sem volt semmi. Az első gázszerelőnek olyan durván fogott a ceruzája, hogy a hajam hullott tőle. Ráadásul szerintem némileg sumákolt is, legalábbis nekem mindíg gyanús, amikor  mereven elzárkózik tőle a mester, hogy én vegyem az anyagot. Ebből általában azt szűröm le, hogy nem elég a borsos munkadíj, még az anyagárral is játszani akar..

Szóval végül a régi jólbevált mesternél kötöttünk ki, aki bár már nyugdíjas, és kicsit lassabban dolgozik, de jó áron, és nagyon szépen. Szépen halad is a dolog, víz, csatorna már kész, a gázt még csinálják..

 

Fűtés

Erre kicsit nagyobb hangsúlyt fektettünk. Bár effektíve működő képes volt a fűtés a házban, mi mégis úgy döntöttünk, hogy újraépítjük. Ennek több oka volt.

Az egyik, hogy nagyon szerettünk volna fal és menyezet fűtést/hűtést, mivel ez egy élettanilag is előnyös, energiatakarékos rendszer. És mivel ezt mindenképpen akartuk, el kellett dönteni, hogy most vagy soha, hiszen beköltözés után már elképzelhetetlen lett volna, hogy x év múlva lebontsunk mindent, leverjük a vakolatokat hogy falfűtést tegyünk.

A másik ok az volt, hogy a radiátorok elég vacakok voltak, a csövek pedig a falak cseréje miatt értelem szerűen megszűntek, szóval a jelenlegi rendszer hosszútávon használható helyreállítására is sokat kellett volna költeni - és akkor már inkább egy olyan rendszerre akartunk, ami jobbnak tűnik, még ha kicsit többe kerül is.

 

Most már azért úgy tűnik, ezekkel a feladatokkal is finishben vagyunk,
a villanyszerelő a héten a vésést csövezést befejezi, a víz-csatorna-gáz is teljesen kész lesz, ha a gipszkarton álmenyezet szerkezete is elkészül, akkor hétfőn jöhet a fűtés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dobbenetesfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr59767448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása