HTML

Lakásfelújítás ezerrel!

Friss topikok

  • dim: Én itt vásároltam nagyon szép PVC anyagokat: www.textilpont.hu/viaszosvaszon (2019.10.09. 02:10) Linóleum
  • balintj: életszerű és tanulságos a sztori. (2016.10.16. 03:45) A villanyszerelés
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:29) A nagy kertrendezés projekt
  • Kisstigris: @Mekkmester6: Nekünk nincs bent puffer tartály, nem szántuk rá a pénzt még arra sem. Ha befűtök a ... (2012.11.12. 15:48) Finishben a fűtés
  • mekeke: Huhh, van még valakinek ALEKO pick-upja??? Nekem volt. Kemény jószág, motor-váltó még garázsban fi... (2012.03.29. 20:05) Oh, azok a hétvégi shoppingolások :-)

Vakolás, te csodálatos

2009.02.19. 12:26 Kisstigris

A fene gondolta, hogy ez ekkora szívás.

De komolyan. Volt bennem némi aggodalom, amikor néztem, ahogyan a kőművesek full az összes vakolatot leverik, azzal a felkiáltással, hogy majd meglátom, hogy sokkal jobb lesz így, mert ez a vakolat görbe, és szar, és mennyivel szebb lesz az új.

Hát jó.

De nézegettem, hogy kb. 2000 Ft/nm a vakolás, gondoltam nem lesz baj, kibírjuk, és legalább szép lesz. Aha. Meg hogy azt malacka elképzeli. Kb. 2000 Ft/nm, ha 1,5 cm-es standard vakolatot tesznek fel, anyagár nélkül.

A 1,5 cm általában elég is, kivéve nálunk, ahol a falfelületek jó részét frankó kis falfűtés csövek borítják. Ezeken a helyeken gyakorlatilag 3 rétegben kellett vakolni. Először durván bedobálták anyaggal a csövek között, és vékonyan a felületüket. Utána ha már száradt valamennyit, akkor egy újabb réteg, durvára besimított vakolat következett, amelyben elhelyezték az üvegszövet hálót, majd ennek a megszikkadása után következett a simító vakolat. Összesen ez úgy 7-8 cm vakolatot tett ki.

Ezzel együtt, és azzal, hogy az óradíjjal elszámolással ez esetben nagyon rosszul jártunk szerintem, a tervezett néhány száz ezer helyett, ennek többszörösébe került a vakolás - bár ebben benne volt az ablakok körüli munka is (körbevakolás, hurgarocell-el pótlás ahol kell, betonozás az ablakpárkányok alá, az ajtók alá)

Be kell vallanom, ez a kiadás fájt a legjobban, annak ellenére, hogy be látom, hogy gyönyörű lett a végeredmény - akkor is úgy érzem, hogy ezen anyagilag nagyot buktunk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dobbenetesfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr66952594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása